11.7 C
London
Sunday, October 17, 2021
11.7 C
London
Sunday, October 17, 2021

Proteste pentru înlăturarea premierului conservator Theresa May

Un important parlamentar al opoziției laburiste britanice, John McDonnell, a cerut ca un milion de persoane să iasă în stradă pentru a forța organizarea de noi alegeri care să ducă la înlăturarea premierului conservator Theresa May de la putere, a relatat joi cotidianul Daily Mirror, citat de Reuters.

McDonnell, care ar ocupa postul de ministru de finanțe dacă Partidul Laburist ar ajunge la putere, a făcut apel la protestatari să iasă în stradă în sprijinul opoziției laburiste față de reducerile de cheltuieli și pentru exercitarea de presiuni în scopul organizării de noi alegeri, potrivit publicației.

Avem nevoie ca oamenii să facă tot ce trebuie pentru a fi siguri că vor avea loc alegeri anticipate cât mai repede posibil”, a declarat McDonnell, conform cotidianului, care adaugă că unele grupuri de stânga intenționează să organizeze pe 1 iulie un protest de masă pentru a pune presiune pe Theresa May.

- Advertisement -

Adresându-se unor activiști sindicali, McDonnell a afirmat că sindicatul TUC (Trades Union Congress) ar trebui să mobilizeze oamenii pentru a ieși în stradă. ”Cred că, dacă TUC lansează acest apel, atunci vrem ca un milion de oameni să iasă în stradă la Londra în două săptămâni”, a afirmat McDonnell, citat de Daily Mirror.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: