2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Protest violent la Londra faţă de intenţia guvernului de a mări taxele de şcolarizare

[quote_box_center]Manifestaţie violentă la Londra. Mii de studenţi din întreaga ţară au venit în capitala Marii Britanii ca să protesteze faţă de intenţia guvernului de a mări taxele de şcolarizare. Manifestaţia a escaladat în ciocniri cu forţele de ordine. Mai multe persoane au fost rănite, iar cel puţin 11 studenţi au fost reţinuţi.[/quote_box_center]

Aproximativ 5.000 de tineri au ieşit să protesteze în centrul Londrei. La scurt timp, un grup de tineri a devenit agresiv şi a distrus barierele din faţa legislativului britanic. Intervenţia poliţiei a încins şi mai mult spiritele.

- Advertisement -

Guvernul britanic intenţionează să crească până la peste 11 000 de euro taxele de şcolarizare, în timp ce studenţii spun că acestea sunt şi aşa prea mari.

[pull_quote_center]Au închis piaţa ca să nu putem protesta, să nu ne putem face vocea auzită. Nu le vom permite aşa ceva[/pull_quote_center]

Protestul a fost cel mai violent din ultimii trei ani. Alte patru manifestaţii similare au avut loc la Londra la scurt timp după venirea la putere a premierului David Cameron. Atunci, aproximativ 400 de oameni au fost arestaţi.

- Advertisement -
Sourcepublika

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: