11 C
London
Thursday, November 18, 2021
11 C
London
Thursday, November 18, 2021

Protecția socială din Marea Britanie a luat bebelușul unei familii de români

Un cuplu de români stabilit în Marea Britanie se găsește într-o situație disperată, după ce băiețelul lor de două luni și jumătate a fost preluat de protecția copilului.

Necazurile familiei au început odată cu nașterea fiului lor, Kasian, pe 22 septembrie. Din cauza unei poziții fetale incorecte, medicii au fost nevoiți să folosească forcepsul, procedură care a lăsat urme pe obrazul și ceafa bebelușului.

- Advertisement -

După ce a primit asigurări din partea doctorilor că nu există sechele ale procedurii, mama și băiețelul au fost externați din maternitate la două zile după naștere.

Totuși, micuțul plângea cu orele, aparent fără niciun motiv. Într-o astfel de situație, mama sa a apelat la serviciile unei ambulanțe. După ce a fost transportat la spital, investigațiile medicale au determinat prezența a două cheaguri de sânge pe creier.

Fără să ia în considerare datele furnizate de părinți despre accidentul produs la nașterea sa, medicii spitalului au solicitat intervenția protecției sociale, care a preluat bebelușul și care a sesizat autoritățile cu privire la părinții acestuia care vor fi acuzați de rele tratamente aplicate minorului.

[pull_quote_center]Familia urmează să angajeze un avocat cu care speră să demonstreze legătura dintre traumatismele bebelușului și procedura aplicată de doctori la nașterea sa, pentru a-și lua copilul înapoi acasă și a-i oferi îngrijirea medicală de care are nevoie.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcejurnalul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: