5.3 C
London
Monday, November 22, 2021
5.3 C
London
Monday, November 22, 2021

Profesor universitar englez spune că prima limbă a Europei s-a format în Carpați…

Tot mai mulți cercetători străini contemporani susțin, cu probe științifice, că spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor și al limbilor europene.

Marele savant german Harald Haarman spunea în anul 2013 că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria iar Cultura Danubiană este prima cultură importantă a Europei.

Fostul Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, spunea în anul 2012 că limba latină s-a născut în Carpați și că nu limba română provine din latină, ci mai degrabă invers.

- Advertisement -

Ei bine, în acest context mai apare un profesor universitar englez, Mark Pagel, șef al Laboratorului de Bioinformatică de la Universitatea din Reading, specialist în biologie evoluționistă și dezvoltarea limbilor, fost redactor șef pentru Enciclopedia Evoluției, publicată în anul 2002, care susține că acum peste 10.000 de ani, în spațiul carpatic a existat un popor care vorbea o limbă unică, precursoare a sanscritei și a latinei.

Demonstrația specialistului englez se găsește în cartea “The Natural History of Human Cooperation”, publicată în anul 2012.

În curând, pe TVR Cluj, se va difuza un nou interviu luat de Cristian Mureșanu lui Miceal Ledwith, fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, cu o durată de peste 20 de minute, dedicat special acestui subiect. Aici se va vorbi mai mult și despre munca specialistului englez Mark Pagel.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceexpunere

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: