2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Producţia motoarelor Ford EcoBoost de 1,5 litri se va muta din Craiova în Marea Britanie

[quote_box_center]Producţia motoarelor Ford EcoBoost de 1,5 litri se va muta din Craiova în Marea Britanie, iar Lukoil ar putea suspenda producţia după ancheta de evaziune fiscală deschisă la Ploieşti. Ambele măsuri îi afectează atât pe angajaţi, cât şi pe furnizorii din reţelele orizontale.[/quote_box_center]

Este vorba despre o unitate de producţie din cadrul complexului Ford de la Craiova, de unde acţionarii americani vor reloca linia de fabricaţie a motoarelor EcoBoost de 1,5 litri

- Advertisement -

Locurile de muncă ale câtorva mii de angajaţi sunt astfel puse în pericol, ca şi afacerile furnizorilor tradiţionali ai celor două unităţi industriale, care riscă să-şi piardă principalul cumpărător.

EcoBoost – 1,5l pleacă din Bănie,

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri produs la Craiova va fi mutată la începutul anului viitor într-o fabrică din Marea Britanie. Compania americană a luat această decizie din cauza scăderii cererii de pe piaţa europeană.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost produs pentru prima dată la Craiova anul trecut în luna aprilie şi a fost livrat pentru început pe piaţa chineză.

La uzina Ford din Bănie se realizau la început 1.000 de propulsoare pe zi de 1,5 litri şi de 1,0 litri, însă volumul a scăzut în momentul de faţă cu aproximativ 300 de unităţi.

[pull_quote_center]Producţia motorului de 1,5 litri se mută în Marea Britanie, la uzina din Bridgend. Volumul de motoare produse zilnic la Craiova a scăzut la 750 de bucăţi pe zi, de la 1.000. Probabil că în luna februarie 2015 nu se va mai produce deloc acest motor la Craiova[/pull_quote_center], ne-a spus Ovidiu Cioroianu, liderul de sindicat din cadrul fabricii Ford Craiova.

La uzina Ford din Craiova lucrează în acest moment peste 1.000 de persoane. Ovidiu Cioroianu ne-a mai declarat că salariaţii vor fi afectaţi din cauză că motorul EcoBoost de 1,5 litri  va fi mutat în 2015 la o fabrică din Marea Britanie.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: