10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, externat după o operaţie la şold

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 96 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat dintr-o clinică londoneză vineri după o operaţie la şold efectuată săptămâna trecută, a anunţat Biroul de presă al Palatului Buckingham, citat de AFP şi Reuters.

Ducele de Edinburgh a părăsit spitalul King Edward VII din Londra şi i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi la faţa locului în momentul în care a ieşit din clădirea clinicii. Prinţul britanic îşi va petrece convalescenţa la Palatul Windsor.

Prinţul Philip, fost ofiţer în Marina britanică, a suportat pe 4 aprilie o intervenţie chirurgicală de înlocuire a articulaţiei şoldului.

Prinţul britanic a dezvăluit în vara anului trecut că nu mai putea să stea “prea mult timp în picioare“.

- Advertisement -

În iunie 2017, soţul reginei Elisabeta a II-a a fost spitalizat pentru două nopţi cu scopul de a-şi trata “o infecţie asociată unei patologii existente“.

Prinţul Philip s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 de angajamente oficiale începând cu data la care regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii, în 1952.

Cu toate acestea, prinţul britanic a precizat că retragerea lui nu este completă şi că va continua să o însoţească în anumite situaţii pe suverana britanică în timpul unor apariţii publice ale acesteia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: