7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Prinţul Philip al Marii Britanii şi-a anunţat retragerea din viaţa publică

Prinţul Philip al Marii Britanii şi-a anunţat retragerea din viaţa publică, începând cu luna august a acestui an.

Membrii Casei Regale britanice au fost chemaţi în timpul nopţii la Palatul Buckingham. Tuturor li s-a spus că trebuie să ajungă acolo până în dimineaţa zilei de joi.

La întrunirea catalogată drept „neobişnuită” de presa britanică, au fost chemaţi chiar şi membri ai staff-ului regal de la Castelul Belmoral, reşedinţa scoţiană a Reginei Elisabeta a II-a, cât şi cei de la castelele Windsor şi Sandringham, astfel că în media s-a vehiculat faptul că ar putea fi vorba despre o veste legată fie de Regină, fie de prinţul consort.

Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, are 95 de ani.

Acesta îşi va respecta angajamentele dinainte programate şi va participa la întâlnirile care vor avea loc până în luna august inclusiv.

- Advertisement -

Alteţa Sa Regală Ducele de Edinburgh a decis să se retragă din viaţa publică începând cu toamna acestui an. Această decizie a fost luată având susţinerea deplină a Reginei. Prinţul Philip îşi va respecta toate angajamentele programate până în luna august a acestui an, atât singur, cât şi însoţit de Regină. După aceea, Ducele nu va mai accepta invitaţii noi pentru vizite şi alte tipuri de întâlniri, cu toate că este posibil să mai apară când şi când la evenimente publice. Ducele de Edinburgh conduce peste 780 de organizaţii, la care va continua să fie asociat, cu toate că nu va mai avea un rol activ în întâlniri şi în stabilirea diverselor angajamente”, a anunţat Casa Regală.

De cealaltă parte, Regina Elisabeta îşi va îndeplini, în continuare, toate îndatoririle regale.

Reprezentanţi ai Palatului Buckingham au declarat, pentru Associated Press că „nu există niciun motiv de îngrijorare”, acelaşi mesaj fiind transmis şi către Reuters de o sursă din interior, în timp ce BBC relatează că întâlnirea nu ar avea legătură cu starea de sănătate a Reginei Elisabeta sau a Ducelui de Edinburgh.

Oficiali ai Palatului au explicat că astfel de întâlniri se pot convoca ocazional.

Staff-ul se va întâlni, potrivit informaţiilor, cu secretarul privat al Reginei, Sir Christopher Geidt şi cu Lordul Chamberlain.

Chiar dacă astfel de întâlniri pot fi convocate oricând, modul în care a fost stabilită aceasta, la ora 23:00, sugerează că discuţiile vor avea un subiect extrem de important.

Regina şi prinţul Philip, în vârstă de 91, respectiv 95 de ani, păreau să fie bine din punctul de vedere al sănătăţii. Ei au avut chiar ieri apariţii publice, Regina întâlnindu-se cu premierul Theresa May la Palat, în timp ce prinţul Philip şi-a făcut apariţia la clubul de cricket din Londra.

Totuşi, la începutul anului, existau motive de îngrijorare cu privire la starea lor de sănătate. Ei au lipsit chiar şi de la ceremoniile de Crăciun din cauza unor răceli severe.

Regina Elisabeta a renunţat la o mulţime de îndatoriri în ultimii ani, lăsându-le pe seama membrilor mai tineri ai Casei Regale.

Elisabeta este cea mai longevivă regină din istoria Marii Britanii, ajungând pe tron în anul 1952.

Cuplul regal ar trebui să sărbătorească cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei în noiembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: