10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Prinţul Harry a participat la expoziţia de arta “Peisaje transilvănene” deschisă la ICR din Londra

La Institutul Cultural Român (ICR) din Londra a fost deschisă expoziţia “Peisaje transilvănene”, ce reunește picturi şi sculpturi realizate de artista britanică Clare Inskip.

La vernisaj a participat și Prinţul Harry, alături de mai mulţi diplomaţi români. Întâmpinat de Mihnea Motoc, ambasadorul României, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, prinţul Harry a zăbovit pe îndelete în faţa lucrărilor prezentate în expoziţie, angajându-se în lungi conversaţii cu ceilalţi invitaţi, informează un comunicat remis Mediafax.

Prinţul Harry, care patronează mai multe iniţiative caritabile, împărtăşeşte preocupările tatălui său, prinţul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural şi istoric din zona Transilvaniei şi s-a arătat încântat să poată participa la acest eveniment.

- Advertisement -

Expoziţia, dedicată frumuseţilor naturale şi tradiţiilor din vechea provincie românească, face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care institutul urmăreşte să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii româneşti prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi – plasticieni, fotografi, dar şi scriitori, având în acelaşi timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.

Clare Inskip a luat parte, în anul 2013, alături de alţi artişti britanici, la o tabără de pictură în România, cu sprijinul prinţului Charles, care a avut ca rezultat o expoziţie colectivă deschisă anul trecut tot la ICR Londra, în contextul Festivalului Transilvania, cu prilejul împlinirii a zece ani de existenţă a Fundaţiei româno-britanice Adept.

În 2014, Prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român din Londra, cu ocazia Festivalului Transilvania.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: