18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Prinţul Charles nu şi-a recăpătat complet gustul şi mirosul

Prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani, a vorbit despre experienţa lui în lupta cu coronavirusul la o întâlnire cu staff-ul medical de la Spitalul Regal Gloucestershire, informează BBC. 

Moștenitorul tronului Regatului Unit s-a infectat cu Covid-19 la finalul lunii martie. A fost prima ieșire oficială a prințului Charles de la ridicarea măsurilor restrictive cauzate de pandemie în Marea Britanie.

- Advertisement -

Prințul a fost însoțit la eveniment de Camilla, 72 de ani, ducesa de Cornwall.

La întâlnirea la care au participat medici, asistenți și infirmiere, au fost respectate regulile de distanțare socială.

Cei care așteptau cuplul au ocupat puncte galbene pentru a se asigura că sunt la 2 metri de distanță unul de altul, așa încât BBC a descris atmosfera ca una de “paradă militară“. Salutul a fost un “namaste“, o plecăciune în semn de respect, cu palmele lipite una de cealaltă în dreptul pieptului, folosită inițial în zona Indiei.

Prințul a vorbit despre experiența sa personală. Întrele altele, s-a referit și la pierderea mirosului și a gustului și a spus că acestea nu i-au revenit complet“, a dezvăluit pentru BB asistentul medica Jeff Mills, 47 de ani.

Deși încă nu există studii solide cu privire la legătura dintre coronavirus și pierderea mirosului (anosmie)/ gustului, diverși medici au raportat și aceste simptome la oamenii bolnavi de Covid-19, însă cât de răspândite sunt și cât poate dura lipsa simțurilor nu este clar.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: