7.4 C
London
Tuesday, November 16, 2021
7.4 C
London
Tuesday, November 16, 2021

Prințul Charles al Marii Britanii are grijă de copacii seculari din România

După ce a promovat turismul în România cu fiecare ocazie, prinţul Charles al Marii Britanii se implică acum şi într-un proiect de protejare a copacilor seculari.

În urmă cu doi ani, prinţul Charles a stârnit autorităţile din ţara noastră după ce a declarat că România pierde trei hectare de pădure virgină pe oră, iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate.

Observaţia a fost făcută la lansarea părţii a treia a documentarului “Wild Carpathia”, care promovează România turistică. Şi ca să arate ataşamentul său faţă de zonele unice în Europa care încă mai există în ţara noastră, moştenitorul coroanei britanice a decis să se implice personal în protejarea naturii.

- Advertisement -

Mai exact, prinţul a participat la inaugurarea proiectului “Arbori remarcabili din România”, pentru care a adus cu el mai mulţi specialişti din Marea Britanie.

Evenimentul a avut loc într-o pădure din apropierea localităţii Micloşoara, din judeţul Covasna, unde există mai mulţi arbori seculari.

Primul copac înregistrat oficial în catalogul on-line este un stejar vechi de peste 250 de ani, a cărui circumferinţă măsoară aproape patru metri şi 20 de centimetri şi poate fi cuprins cu braţele de patru oameni.

Acesta va purta numele prinţului Charles, iar asociaţia care se va ocupa de hartă speră să atragă astfel atenţia asupra acestor arbori care adăpostesc o mulţime de păsări şi insecte şi care pot deveni atracţii turistice.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: