15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Primul val al epidemiei covid-19 in Europa a trecut, mai putin cinci țări

Primul val al pandemiei de coronavirus în Europa a trecut, mai puțin în România, Bulgaria, Polonia, Suedia și Marea Britanie, avertizează directoarea Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon.

Reprezentantul instituției care asigură supravegherea sanitară a celor 27 de state membre UE a spus că Bulgaria continuă să înregistreze o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, potrivit Reuters.

- Advertisement -

În același timp Marea Britanie, Polonia, Suedia, dar și România nu au avut „nicio evoluție semnificativă în ultimele două săptămâni”, a mai spus oficialul european.

Toate celelalte țări europene înregistrează o scădere a cazurilor.

Sâmbătă părea că rimul val al pandemiei de COVID din Europa a trecut de perioada de vârf”, a spus Ammon.

Peste 13.500 de persoane au fost infectate cu coronavirus în România, iar dintre ele, aproape 5.300 au fost până acum declarate vindecate, potrivit ultimelor date oferite luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Țara noastră a depășit pragul de 800 de decese din cauza COVID-19.

Începând cu 15 mai, România iese din starea de urgență, însă va intra în stare de alertă, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis.

Asta înseamnă că măsurile luate pentru prevenirea răspândirii virusului pe perioada stării de urgență vor fi relaxate treptat.

Se vor deschide de vineri, 15 mai, saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele, însă în condiții speciale care să asigure distanțarea socială și igiena.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: