8.4 C
London
Monday, November 15, 2021
8.4 C
London
Monday, November 15, 2021

Primul român vaccinat împotriva COVID-19 în Marea Britanie

Medicul lucrează în secțiile cu pacienții infectați cu coronavirus și a detaliat pe forumul Reddit Romania cum se simte și ce efecte are vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în campania de vaccinare din Marea Britanie, relatează Universul.

Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul. Drept dovadă că s-a vaccinat, medicul a prezentat o fotografie cu prospectul care i s-a „dat la vaccinare”. Acesta a primit întrebări de la aproape 300 de utilizatori. M

- Advertisement -

ai mult acesta spune că are 26 de ani și că suferă de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19. În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin. „Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a detaliat medicul primele efecte. Întrebat care ar putea fi celelalte efecte secundare, medicul a explicat în detaliu.

Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc.

Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a mai spus acesta.

Marea Britanie a dat marți startul oficial al campaniei de vaccinare anti-Covid.

Oficialii britanici din domeniul sănătății se așteaptă să aibă până la 4 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care oferă până la 95% protecție împotriva Covid-19, disponibil până la sfârșitul lunii decembrie.

Guvernul a comandat până acum 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane sau o treime din populația Regatului Unit.

În Marea Britanie au fost înregistrate mai multe decese din cauza COVID-19 – 61.000 de morți – decât în orice altă parte a Europei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: