8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Primul film care va avea scene filmate în Parlamentul britanic

[quote_box_center]Camera Comunelor – camera inferioară a Parlamentului britanic – îşi va deschide pentru prima dată uşile în faţa industriei cinematografice şi va găzdui, în aprilie, filmările pentru un lungmetraj cu Meryl Streep, despre lupta femeilor pentru obţinerea dreptului de a vota.[/quote_box_center]

Celebra actriţă americană va juca unul dintre rolurile principale din “Suffragette“, alături de Carey Mulligan şi Helena Bonham Carter. Acest film, regizat de Sarah Gavron, va relata povestea unui grup de activiste feministe care militau pentru ca femeile din Marea Britanie să aibă dreptul de a vota, la începutul secolului al XX-lea.

- Advertisement -

Autorităţile parlamentare au decis în 2013 să îşi sporească veniturile, închiriind anumite părţi din palatul Westminster, unul dintre siturile simbolice ale Londrei, atunci când deputaţii nu se află în clădire.

Alan Haselhurst, preşedintele comitetului de administrare a Camerei Comunelor, a declarat, marţi, într-un comunicat, că filmul “Suffragette” reprezintă alegerea perfectă pentru a lansa această iniţiativă.

[pull_quote_left]Deschiderea unui loc atât de emblematic precum Camera Comunelor pentru filmări reprezintă o veste fantastică[/pull_quote_left], a declarat, la rândul său, Adrian Wootton, directorul general al Comisiei pentru film din Londra.

Meryl Streep, care a câştigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher pe marele ecran, va interpreta rolul activistei politice Emeline Pankhurst, în filmul “Suffragette“.

Carey Mulligan va juca rolul unei tinere feministe care devine frustrată şi în cele din urmă violentă din cauza protestelor paşnice ale Mişcării sufragetelor.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: