15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Primul aeroport pentru maşinile zburătoare din viitor construit în Coventry

Orașul britanic Coventry va avea primul aeroport pentru maşinile zburătoare din viitor la sfârșitul lui 2021.

Proiectul care a primit deja finanțare este menit să demonstreze modul în care vor funcţiona taxiurile aeriene în centrele urbane.

Urban-Air Port, un start-up cu sediul în Marea Britanie, şi-a unit forţele cu gigantul producător de automobile Hyundai Motor în vederea dezvoltării infrastructurii necesare pentru vremea în care maşinile zburătoare vor brăzda cerul, transportând oameni şi mărfuri, notează Reuters, citată de Agerpres.

- Advertisement -

Începând din noiembrie, persoanele care vor vizita Coventry vor putea să vadă cum arată un aeroport pentru maşini zburătoare şi vor avea ocazia să admire pe platforma de aterizare o dronă de transport pasageri şi un vehicul operaţional electric vertical de decolare şi aterizare (eVTOL).

Urban-Air Port a fost selectat de un program guvernamental, având ca scop dezvoltarea zborurilor cu emisii zero şi a unor vehicule aeriene noi, şi a obţinut un grant de 1,2 milioane de lire sterline care va contribui la finanţarea instalării temporare a aeroportului din centrul oraşului Coventry.

Cu sprijinul guvernului britanic şi al Hyundai Motor Group vom realiza primul aeroport în totalitate operaţional din lume“, a declarat pentru Reuters fondatorul şi preşedintele executiv al Urban Air-Port, Ricky Sandhu.

Cu toate că au fost înregistrate progrese în dezvoltarea maşinilor zburătoare, Sandhu a precizat că infrastructura este veriga lipsă.

Nu poţi să cobori din tren şi nu poţi să te urci în tren decât dacă ajungi la gară, astfel încât susţinerea infrastructurii de bază este absolut esenţială“, a spus el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: