1.8 C
London
Friday, November 5, 2021
1.8 C
London
Friday, November 5, 2021

Primii pasi pentru a devii ofițer de poliție in Londra

De câteva ori am fost întrebat ce implica a te face polițist în UK? Sunt 3 mari categorii aflate în Londra, dar intâi se aplica pe internet la Careers.

  • Scoala de politie în UK nu e musai sa fie urmată de la început. Poți fi foarte simplu in orice școală din UK care sa implice domeniile de învățătură foarte similare pentru avocati, și implica materii ca biologie, anatomie (pentru criminalistica), chimie, științe politice, științe sociale, marketing, computere, psihologie, medicina. Orice școală terminată gen college, ești automat pe lista de candidați în cadrul politiei în care se face școală de specialitate pentru domeniul ales. Școala in politie poate fi urmată de practica pe stradă “constable” și alte domenii în care te faci remarcat.
  • Dacă ai emigrat, trebuie sa ai 3 ani minim (până in 31 Dec 2014 era minim sa ai 5 ani) in UK si sa nu fi ieșit din țară mai mult de 28 de zile pe an. Pentru echivalarea studiilor se traduc cel mai sigur la NARIC și nu la traduceri autorizate din România. Apoi urmează etapa actelor care durează, pentru ca se face verificare DBS (disclosure barring and services) si verificare la SIS Schengen urmate apoi de cercetarea diplomelor de studii pentru a ți se găsi un domeniu ales, nu neapărat ca și vei urma acel domeniu, dar pleci de la o bază . Nu poți începe sa profesezi fără a fi în școală, rețineți! Ca sa începi în politie, trebuie mai întâi să fii constable cel puțin 3 luni în care nu vei fi plătit, fiind voluntar. Nu cred ca ai timp sa iti găsești altceva de muncă dacă implică munca pe străzi în politie.
  • In momentul când ești fost polițist din țara din care emigrezi, este mai ușor. Dosarul din politie este păstrat in arhive și se cere dovada de la politie din România pe perioada cât ai activat, domeniile în care ai activat, rezultatele muncii tale și funcția avuta. Ca și în cazul 2 se așteaptă sa fii verificat prin DBS și SIS. În momentul în care ai fost acceptat, ești introdus în școală de pregătire și mai ales, faptul ca știi mai multe limbi străine, îți oferă un avantaj major. În școală și la fel, în practică ești remunerat cu salariu, dar e o treime față de cei care sunt activi cu statut în UK, dar asta tine timp de 6 luni.

Material facut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: