18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Primele vehicule fără şofer vor fi operaţionale în Londra la vară (video)

Britanicii sunt gata să testeze un sistem de vehicule autonome în Londra, în această vară, aceste „pods” fiind inspirate de cele folosite la aeroporturi.

Automobilele fără şofer sunt create de către 3 companii britanice: Westfield Sportscars, Heathrow Enterprises şi Oxbotica.

Ele s-au alăturat proiectului GATEway, dezvoltând aceste pods cu inginerie şi software 100% britanice. Proiectul GATEway costă 11.5 milioane de dolari şi până acum a ajutat la transportul a 1.5 milioane de pasageri în cadrul aeroportului Heathrow, pe o distanţă de 3 milioane de kilometri. E drept că vehiculele rulau pe şine, iar ele sunt în funcţiune de 5 ani.

Noile modele Ultra Pods au o viteză maximă de 40 km/h şi pot transporta până la 6 pasageri. Testele încep la vară.

- Advertisement -

Trecerea la rularea stradală va fi complexă, iar Oxbotica se va ocupa de cartografiere, localizare şi planificarea traiectoriei. Westfield va avea în grijă designul şi testele, iar Heathrow Enterprises se va ocupa de ingineria software. Revenind la Oxbotica, ei administrează şi o soluţie cloud, care îi permite întregului sistem de pod-uri să opereze sincronizat şi în tandem cu aplicaţii smartphone de rezervare, monitorizare şi raport.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevolan

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: