5.9 C
London
Wednesday, April 7, 2021

Primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Marea Britanie

- Advertisement -

Marea Britanie, care a cochetat și ea la început cu ideea de imunitate de grup, a anunțat joi că în jur de 5 la sută din populația Regatului Unit a ieșit pozitiv la testele de anticorpi pentru SARS-CoV-2.

Cum se obține imunitatea de grup

Imunitatea de grup se obține când o majoritate consistentă dintr-o populație – 70-90 la sută  – devine imună la o boală infecțioasă, fie pentru că oamenii au făcut boala și s-au imunizat, fie că au fost vaccinați. În aceste condiții, boala nu se mai răspândește către persoanele care nu sunt imune, pentru că pur și simplu nu mai sunt suficienți purtători.

- Advertisement -

E nevoie de 18 până la 24 de luni pentru ca virusul să circule și să infecteze cel puțin 60 la sută din populație pentru a-și încetini răspândirea, sunt de părere unii epidemiologi. 

Vaccinarea rămâne o metodă mult mai eficientă pentru a obține imunitatea de grup, mai subliniază specialiștii. 

Într-o populație de circa 10 milioane de locuitori, Suedia are până în prezent 32.172 de cazuri de coronavirus depistate, dintre care 3.871 s-au soldat cu deces.

O bună parte din aceste decese s-au petrecut în azilurile de bătrâni, unde Suedia a și recunoscut că a eșuat în a asigura o bună protecție. 

În ceea ce privește Marea Britanie, studiul epidemiologic a arătat că în capitală, la Londra, 17 la sută dintre persoanele testate au dezvoltat anticorpi, în timp ce în teritoriu această proporție este de 5 la sută.

Guvernul britanic a achiziționat încă 10 milioane de teste pentru anticorpi pentru a continua studiul.

Marea Britanie, cu o populație de peste 66 de milioane de locuitori, are 250.908 cazuri depistate de COVID-19 și 36.042 de decese, fiind printre țările care au plătit cel mai greu tribut până acum în pandemia de coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news