9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Primele mașini complet autonome pe drumurile din Marea Britanie pot aparea in 2021

Britanicii se așteaptă ca primele mașini complet autonome să apară pe drumurile lor publice începând cu anul 2021, potrivit secretarului de stat al Transporturilor.

Oficialul a recunoscut însă că autoritățile nu știu cum va funcționa această tehnologie.
Autoritățile din Marea Britanie par să fie foarte optimiste când vine vorba de tehnologiile autonome și apariția pe străzi a acestor mașini.

Secretarul de stat al Transporturilor susține că mașinile care nu au nevoie deloc de șofer vor fi văzute pe drumurile din Marea Britanie începând cu 2021.

- Advertisement -

“Mă aștept ca mașinile complet autonome să fie pe drumuri din 2021”, a spus Chris Grayling. Oficialul britanic a recunoscut însă că autoritățile nu știu cum va funcționa această tehnologie.

Încă nu știm cum va funcționa tehnologia mașinilor autonome. Ne dorim să adoptăm niște legi care să nu încurce această dezvoltare a lor”, a concluzionat secretarul de stat.

Estimarea lansată de oficialul britanic este susținută și de unii reprezentanți ai industriei auto locale, care consideră drept realizabilă o apariție a mașinilor complet autonome în următorii 4-5 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: