5.3 C
London
Thursday, January 27, 2022
5.3 C
London
Thursday, January 27, 2022

Primarul Londrei, Sadiq Khan, cere un al doilea referendum

Primarul Londrei, Sadiq Khan, vrea organizarea unui al doilea referendum referitor la Brexit, care ar putea să răstoarne rezultatul referendumului din iunie 2016.

Sadiq Khan sugerează ca următorul manifest al Partidului Laburist să ofere alegătorilor britanici posibilitatea de a răsturna rezultatul referendumului pentru Brexit din iunie 2016, potrivit independent.co.uk.

El a spus că Partidul Laburist poate susține un al doilea referendum cu privire la retragerea din UE a Marii Britanii. Khan a dezvăluit că va face presiuni pentru introducerea în următorul manifest electoral a unui angajament în favoarea organizării altor alegeri naţionale — pentru a se stabili dacă se va accepta orice acord cu privire la Brexit la care se va ajunge.

Promisiunea vine după ce Kezia Dugdale, fostul lider al Partidului Laburist în Scoția, a declarat că publicul are dreptul să se pronunțe într-un al doilea referendum.

- Advertisement -

De asemenea, la conferința Partidului Laburist, s-a afirmat că John McDonnell, cancelarul guvernului de opoziţie, a lăsat deschisă perspectiva cu privire la un nou referendum, la o întâlnire privată cu liderii din domeniul afacerilor.

Până acum acest guvern nu m-a convins că are un plan care să funcționeze pentru țara noastră“, a afirmat Sadiq Khan.

Între timp, Kezia Dugdale a spus că Brexit ajunge să nu mai răspundă intereselor muncitorilor. „De aceea noi, britanicii, trebuie să preluăm controlul cu un vot final asupra acordului“, a declarat Dugdale pentru Glasgow’s Daily Record.

Duminică, Andrew Gwynne, politician din Partidul Laburist, a avertizat că diviziunile cu privire la Brexit ar putea crea rupturi în partid, îndemnându-i pe activiști și deputați să soluționeze neînțelegerile într-un mod „cordial“.

În timpul verii, Partidul Laburist a negociat pentru o poziţie unită în favoarea rămânerii pe piața unică pentru o perioadă de tranziție cuprinsă între doi și patru ani, fără a fi însă menţionată posibilitatea organizării unui al doilea referendum.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: