12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021
12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021

Primarul Londrei cere guvernului să închidă şcolile şi colegiile

Primarul Londrei Sadiq Khan îi cere guvernului să ia în considerarea închiderea şcolilor şi colegiilor din capitala britanică, întrucât autorităţile au constatat o rată „semnificativă” de infectare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani.

Sadiq Khan crede că şcolile şi colegiile Londrei ar trebui închise cu câteva zile înainte de vacanţa de iarnă şi ar trebui deschise spre sfârşitul lunii ianuarie pentru a controla răspândirea cazurilor de coronavirus.

- Advertisement -

Anunţul vine pe măsură ce şcolile din sud-estul capitalei îşi mută cursurile în mediul online, având în vedere „creşterea exponenţială” a pandemiei din ultimele săptămâni.

Intensificarea proceselor de testare reprezintă elementul cheie, de aceea îmi doresc să văd un program care să acopere elevii, stafful din şcolile secundare, colegiile şi angajaţii care nu pot lucra de acasă”, a declarat Khan, adăugând că guvernul ar trebui să lanseze o schemă de recuperare a veniturilor pierdute în perioada Crăciunului.

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate ţări în contextul pandemiei de COVID-19, cu 1.849.403 infecţii şi 64.170 de decese, ocupând locul doi la nivel european în ceea ce priveşte numărul de morţi.

Între timp, premierul Boris Johnson şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au căzut de acord să continue negocierile comerciale post-Brexit.

Principalul punct care a dus la blocarea discuţiilor se referă la cât de aproape ar trebui să rămână Regatul Unit de normele economice ale Uniunii Europene.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: