1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Primăria din Londra intenționează să construiască două “autostrăzi” dedicate bicicliștilor

Primăria din Londra intenționează să construiască două “autostrăzi” dedicate bicicliștilor, ce ar urma sa traverseze orașul de la est la vest și de la nord la sud.

Benzile pentru biciclete ar urma să fie construite separat de fluxul de trafic auto, iar municipalitatea va investi în acest proiect circa un miliard de euro.

- Advertisement -

Cu cât vom avea mai mulți bicicliști, cu atât se va reduce traficul auto, aglomerația din autobuze și trenuri, poluarea și se vor îmbunăți condițiile de viață“, a explicat primarul Londrei.

Acest proiect va fi supus la vot Agenției de Transport a Londrei, pe 4 februarie, iar dacă va primi undă verde, lucrările vor începe în aprilie.

[pull_quote_center]În mod clar, în prezent, bicicleta este o alternativă de transport importantă, având 170.000 de călătorii cu bicicleta efectuate zilnic în zona centrală a Londrei. Aceste proiecte vor ajuta la transformarea ciclismului în Londra, făcându-l mai sigur și o opțiune viabilă pentru cât mai mulți oameni[/pull_quote_center] , a spus și Peter Hendy, comisarul pentru transport din capitala Marii Britanii.

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: