4.4 C
London
Friday, January 22, 2021

Prima școală românească de muzică din Londra „se mută”

- Advertisement -

Doi orădeni, Andrada Maria Brisc și Florin Pascu au pus, în urmă cu 6 ani bazele primei academii de muzică cu profesori români din capitala Marii Britanii.

AB Music Academy Londra organizează tabăra de ukulele și engleză în colaborare cu Școala Internaționala din Oradea, în perioada 25-31 iulie 2018. Dupa 6 ani de activitate didactică în capitala Marii Britanii, prima școală de muzică cu profesori cu precădere români din Anglia se mută pentru 5 zile la Oradea. AB MUSIC ACADEMY nu aduce doar muzica, ci și un curs de engleză cu un actor și muzician britanic.

„Actorul/muzicianul Christopher Guard și chitaristul Kosmas Mylon fac parte din catedra ABMA și vin cu drag să cânte și să discute cu copiii orădeni. Cursurile sunt separate în 2 module – engleza conversaționala și ukulele – și fac parte din tabăra de vară a Școlii Internationale din Oradea, unde îi așteptăm pe copii”, spune Andrada Maria Brisc.

- Advertisement -

Suntem fericiți să vedem o deosebită deschidere din partea conducerii și cadrelor didactice de la ISO și sperăm că micuții orădeni să ni se alăture în număr cât mai mare în realizarea acestui eveniment”, a spus Florin Pascu.

Limita de vârstă este între 2 si 8 ani .De ce engleză? „Pentru că îmi amintesc cu drag din timpul copilăriei când părinții și bunicii mă duceau vara la cursuri de engleză cu scoțieni. A fost un real ajutor să putem comunica și cu nativi, nu doar cu profesorii de la clasă. Nu am mai văzut foarte multe cursuri de vară în limba engleză în ultimul timp și ne-am hotărât să îl facem noi”, a mărturisit Andrada. Intrebarea cea mare e de ce ukulele și nu chitară sau un alt instrument?

Pe vremea noastra nu știam de ukulele în România, descoperind acest instrument în Anglia prin solicitări de ore. Știam că pentru copii cu vârste atât de fragede o chitara e prea mare, dar în acelasi timp copiilor le plac instrumentele. Această chitară micuță oferă copiilor șansa de a învăța un instrument melodic mult mai repede și e ușor de transportat. În Anglia, copiii învață ukulele în timpul orelor de muzica, instrumentul fiind prezent în curriculumul școlar. Profesorii cu care venim au un profil și o experiență foarte bogată în ceea fac atât ca și dascali, cât și ca și artisti și s-au dovedit doritori de a vedea România. Credem că e un dublu câștig din acest eveniment: englezii fac cunoștință cu România și tot ce înseamnă ea, nu doar din ziare și din poveștile noastre, iar copiii se bucură de experiența lor, fiind o vară nu doar distractivă, ci și educativă”, a explicat Andrada Brisc.

Studii la Londra

AB Music Academy, anterior AB Music Dreams, e fondata de doi tineri muzicieni, originari din Oradea, Andrada Brisc și Florin Pascu, care au plecat în 2009 pentru a-si continua studiile muzicale la Londra, iar în 2012 au pus bazele primei școli românesti de muzică din Anglia.

Cu profesori cu precădere români, dar nu numai, ABMA a instruit în acesti ani peste 300 de elevi din peste 23 de țări.”

E o bucurie să venim acasă și să putem face ceva și pentru copilașii orădeni. La finalul taberei ne propunem să facem o scurtă serbare pentru a arăta părinților ce am învățat în aceste 5 zile. Ținem să menționăm ca nu e obligatoriu ca cei mici să detina instrumentul lor, faptul ca nu îl au nu trebuie să fie un impediment în a veni la tabara. Noi, împreuna cu ISO, vom asigura instrumentele copiilor”, e mesajul lui Florin Pascu.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news