15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Prima femeie care ocupă această funcție, Marea Britanie a numit o femeie ambasador la Washington,

Marea Britanie a decis numirea diplomatului Karen Pierce în funcția de ambasador la Washington, ea fiind prima femeie care ocupă această funcție, informează site-ul agenției de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

Pierce, în vârstă de 60 de ani, a mai fost ambasador al Marii Britanii în Afganistan.

- Advertisement -

Ea îl înlocuiește pe Kim Darroch, care a demisionat în iulie 2019, după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus despre acesta că este „foarte stupid”.

Ambasadorul sonat pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care să fim încântaţi, este un tip foarte stupid. Ar trebui să vorbească în ţara sa, cu premierul Theresa May despre eşecul negocierilor pe tema Brexit, nu să se supere de criticile mele referitoare la modul deficitar în care a fost gestionat dosarul”, spunea Trump la acea vreme, după ce mai multe documente confidențiale în care Darroch susținea că Administrația Trump este „ineptă” au fost făcute publice.

Trăim o perioadă oportună pentru prietenia dintre Marea Britanie și Statele Unite și sunt încântat să anunț că doamna Karen Pierce va prelua acest nou capitol din relația noastră”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, prin intermediul unui comunicat. „Suntem mândri să trimitem la Washington un diplomat excepțional și o felicit pentru numire”, a adăugat oficialul.

În prezent, Pierce este ambasadorul Marii Britanii la Națiunile Unite și reprezentantul permanent al țării în Consiliul de Securitate al ONU.

Sunt onorată că mi s-a cerut să reprezint Marea Britanie în Statele Unite și cred că aceasta este cea mai importantă relație a Marii Britanii”, a spus ea.

Karen Pierce și-a început cariera diplomatică în 1981 și a fost ambasador în Afganistan între 2015 și 2016.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: