9.9 C
London
Wednesday, January 20, 2021

Preţurile de consum din Marea Britanie au stagnat pentru prima dată

- Advertisement -

Preţurile de consum din Marea Britanie au stagnat în luna februarie pentru prima dată din 1960, de când Biroul britanic de Statistică calculează acest indicator, ca urmare a declinului preţurilor la alimente şi băuturi non-alcoolice.

Biroulî Statistică a început să măsoare rata inflaţiei din 1989, însă a folosit un model de calcul pentru a estima valorile acestui indicator din anul 1960, relatează Bloomberg.

Analiştii au estimat că inflaţia anuală va încetini la 0,1% în luna februarie.

- Advertisement -

Preţurile la alimente şi băuturi non-alcoolice au coborât cu 3,3% în februarie, cel mai mare declin înregistrat vreodată la acest capitol. De asemenea, scăderea preţului benzinei a contribuit la încetinirea inflaţiei.

[pull_quote_center]Rata inflaţiei a coborât la 0%, cel mai jos nivel înregistrat vreodată. Este o veste bună pentru bugetele familiilor[/pull_quote_center] , a comentat premierul britanic David Cameron pe Twitter.

Guvernatorul băncii centrale a Marii Britanii, Mark Carney, a estimat în luna februarie că inflaţia ar putea înregistra valori negative în următoarele luni, dar că va accelera spre finalul anului, pentru a ajunge treptat peste ţinta de 2% a băncii.

[pull_quote_center]Lira sterlină a scăzut cu 0,2% faţă de dolar, la 1,4920 de dolari pe unitate, imediat după anunţarea datelor privind inflaţia din februarie, revenindu-şi ulterior la 1,4941 dolari pe unitate, potrivit MarketWatch.[/pull_quote_center]

La nivelul zonei euro, preţurile de consum au coborât cu 0,3% în februarie faţă de aceeaşi lună din 2014, marcând a treia lună consecutivă de scădere.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Related news