5.6 C
London
Friday, November 5, 2021
5.6 C
London
Friday, November 5, 2021

Preţul petrolului la bursa de la Londra a coborât

În ajunul discuțiilor țărilor membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu privire la nivelul producției de petrol, cotația petrolului a scăzut astăzi, marcând minimul ultimilor patru ani, scrie bloomberg.com.

Astfel, cotațiile futures pentru ianuarie a petrolului de tip Brent la Bursa din Londra au scăzut cu 1,28 dolari, până la 76,47 dolari pentru un baril. Cotația futures al petrolului de tip WTI pentru ianuarie la bursa de la New York a scăzut cu 1,33 la sută, până la 72,71 dolari pentru un baril.

- Advertisement -

De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate a înregistrat un declin un declin de 1,1%, preţul barilului fiind de 72,9 dolari.

OPEC este o organizație internațională, membrii căreia sunt Algeria, Angola, Indonezia, Iran, Irak, Kuwait, Libia, Nigeria, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Venezuela. Membrii OPEC se vor întâlni joi, 27 noiembrie, la Viena pentru discuţii înainte de a lua o decizie comună privind nivelul producţiei şi livrărilor de ţiţei.

OPEC furnizează 40% din necesarul de petrol la nivel mondial.

- Advertisement -
Sourcepublika

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: