16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Prețul caselor din Marea Britanie scade din cauza crizei coronavirus

Prețurile locuințelor din Marea Britanie urmează să scadă cu trei la sută în acest an, deoarece activitatea pieței se oprește în timpul crizei coronavirusului, au dezvăluit prognozele publicate.

Vânzările de locuințe sunt așteptate să scadă 38% până la 734.000 de tranzacții pe ultimul an, presupunând că situația actuală va rămâne până la sfârșitul lunii mai, potrivit gigantului imobiliar Knight Frank.

- Advertisement -

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea cu trei la sută în 2020, în timp ce prețurile din centrul Londrei vor rămâne neschimbate.

Cu toate acestea, raportul a prezis o revenire accentuată în 2021, iar prețul locuințelor din centrul Londrei va crește cu opt procente anul viitor. Urmează un început puternic de an pentru piața locuințelor din Marea Britanie, prețurile crescând cu trei la sută în martie chiar înainte de lovirea pandemiei, potrivit cifrelor naționale publicate săptămâna trecută.

Deși ne așteptăm la o revigorare în continuarea activității, volumele de anul viitor urmând să fie de 18% peste nivelul înregistrat în 2019, această expansiune a vânzărilor din 2021 nu va compensa complet pierderile înregistrate în acest an”, a declarat Liam Bailey, șef de cercetare global la Knight Frank.

Asta înseamnă că din cele aproape 526.000 de vânzări pe care ne așteptăm să le „pierdem” în acest an din cauza blocării, mai puțin de jumătate vor fi înregistrate în 2021.”  

Bailey a solicitat „stimulente substanțiale” pentru a ușura lichiditatea pieței și a promova o recuperare completă a pieței, inclusiv o reducere a taxei de timbru. Knight Frank a prognozat că locațiile convenite pe piețele prime din Londra și din județele din acest an vor fi cu aproximativ 25% sub media pe cinci ani.

În urma creșterii valorii de închiriere de 1,2% în centrul Londrei și 1,1% în afara Londrei de la începutul anului până în martie, agenția imobiliară a spus că se așteaptă ca prețurile chiriilor să rămână fixe în 2020. „Odată ce trece criza actuală și activitatea începe să se reia, trebuie să ne așteptăm la o activitate economică mai slabă în prima jumătate a anului 2020, dislocarea pe piața locurilor de muncă și slăbirea sentimentului consumatorului vor avea un impact asupra prețurilor, cu toate acestea, durata relativă a crizei înseamnă că declinurile vor fi limitate ”, a spus Bailey.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: