15.2 C
London
Tuesday, October 26, 2021
15.2 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Preţul caselor din Londra, a crescut la un nivel record în această lună

Preţurile solicitate au crescut în Londra la un nivel record în această lună, până la un nivel mediu de 600.000 de lire sterline.

Avansul a fost de 5,7%, însă în cartiere precum Kensington şi Chelsea, cotaţiile au urcat şi cu 25%. Chiriile au urcat şi ele la cer, iar în multe cazuri străini aleg să se mute împreună.

Victoria conservatorilor în recentele alegeri din Marea Britanie a aruncat în aer pe noi maxime preţurile proprietăţilor londoneze, în special în districtele unde locuiesc oamenii mai înstăriţi, transmite Bloomberg. Preţurile solicitate de vânzători au urcat în medie de 600.000 de lire sterline, valoare dublă faţă de cea la nivel naţional de 294.351 lire sterline.

- Advertisement -

Preţurile au urcat în ansamblu cu 5,7% în Londra, însă în cartiere precum Kensington şi Chelsea, chiar au explodat cu 25%. Pentru casele cu o valoare mai mare de două milioane de lire sterline, preţurile aproape sau dublat în luna care a trecut de la alegerile legislative. [pull_quote_center]Revenirea puternică a preţurilor a fost exagerată de câţiva proprietari din branşa preţurilor ridicate care acum se întorc în piaţă[/pull_quote_center] , comentează Miles Shipside, director al portalului de intermedieri imobiliare Rightmove.

Dezastru şi în piaţa chiriilor

În ansamblu, numărul de proprietăţi noi care vin în piaţă a suferit un declin de 8,5% faţă de anul precedent, în timp ce Royal Institution of Chartered Surveyors, entitate profesională din domeniu sondajelor şi studiilor de piaţă, spune că penuria de locuinţe este cea mai mare din ultimele decenii.

Aceasta se răsfrânge şi pe piaţa chiriilor, unde media sumelor lunare solicitate în Londra şi în suburbii se ridica în mai a.c. la 1.506 lire sterline, conform HomeLet, companie specializată în verificarea şi asigurarea locuinţelor date spre închiriere.

Chiriile sunt în Londra deja la un nivel dublu faţă de restul Marii Britanii, mai spun reprezentanţii companiei. Deja chiriaşii aleg tot mai mult să împartă în comun un spaţiu dat spre închiriere, observă Martin Totty, CEO la Barbon Insurance Group, entitatea care deţine în proprietate HomeLet.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: