5.2 C
London
Wednesday, January 12, 2022
5.2 C
London
Wednesday, January 12, 2022

Preşedintele francez respins miercuri posibilitatea ca Marea Britanie să obţină drept de veto

Preşedintele francez Francois Hollande a respins miercuri posibilitatea ca Marea Britanie să obţină drept de veto.

O ţară din afara zonei euro nu poate avea drept de veto asupra ţărilor care au adoptat moneda unică europeană‘, a spus Hollande, după o întrevedere la Paris cu premierul polonez Beata Szydlo. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus marţi un mecanism de “salvgardare” pentru a-i priva timp de patru ani pe muncitorii imigranţi din UE de la primirea ajutoarelor sociale, pentru a evita astfel o ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar.

Premierul britanic David Cameron a declarat că propunerile prezentate de Uniunea Europeană pentru a se asigura că Marea Britanie rămâne în UE reprezintă “un progres real“, subliniind totodată că “mai sunt multe de făcut“.

- Advertisement -

Acest mecanism de ‘frână de urgenţă‘ poate fi activat în cazul în care serviciile publice ale unei ţări sunt copleşite sau dacă sistemul de securitate socială este victima unui abuz repetat.

Cameron speră să ajungă la un acord cu ceilalţi lideri europeni la summitul din 18-19 februarie de la Bruxelles, permiţându-i să organizeze un referendum în luna iunie privind menţinerea sau nu a ţării sale în cadrul Uniunii Europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: