1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Preşedintele Donald Trump va merge în vizită în Marea Britanie pe 13 iulie

Preşedintele american, Donald Trump, va merge pe 13 iulie într-o vizită de lucru în Marea Britanie unde se va întâlni cu premierul Theresa May, relatează joi Reuters, AFP şi dpa.

Oficiali ai Casei Albe şi ai Downing Street au anunţat joi că Donald Trump va vizita Marea Britanie în iulie şi va avea discuţii bilaterale cu şefa guvernului britanic, însă nu au făcut alte precizări.

Pentru moment nu se ştie cât va sta liderul de la Casa Albă în Regatul Unit. Vizita lui Trump are loc la mai mult de un an de la preluarea mandatului.

O sursă guvernamentală britanică a declarat că preşedintele american va efectua o vizită de lucru, şi nu o vizită de stat, care implică numeroase onoruri, inclusiv acela de a fi primit de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham. Invitaţia pentru o vizită de stat, adresată de Theresa May în ianuarie 2017, rămâne însă valabilă, a dat asigurări sursa citată.

- Advertisement -

Vizita preşedintelui american în Regatul Unit reprezintă însă şi un motiv de îngrijorare pentru guvernul britanic din cauza ameninţărilor cu proteste. Circa 1,9 milioane de persoane au semnat o petiţie prin care cer ca Trump să efectueze o simplă vizită şi nu o vizită de stat.

Nu mă îndoiesc că va veni, însă vor fi oameni care vor dori să-şi exprime punctul de vedere cu voce tare‘, a declarat în urmă cu câteva zile primarul Londrei, Sadiq Khan.

Relaţia ‘specială‘ dintre Washington şi Londra a fost afectată de mai multe episoade tensionate, cel mai recent în luna noiembrie, când Trump a preluat şi publicat pe contul său de Twitter înregistrări video împotriva musulmanilor postate iniţial de vicepreşedintele grupului de extremă-dreapta Britain First, aminteşte AFP.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: