14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022
14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Președintele Consiliului European ”visează” la rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus că ”visează” la rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, un vis care în opinia sa nu este imposibil, în contextul în care joi începe la Bruxelles un summit european, la trei zile după lansarea negocierilor privind Brexit-ul, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat dacă este posibil să revină asupra Brexit-ului și dacă îmi pot imagina un rezultat conform căruia Marea Britanie ar rămâne în UE“, a explicat Tusk într-o conferință de presă înaintea deschiderii summitului.

Le-am spus că, de fapt, Uniunea Europeană este fondată pe vise care păreau imposibil de realizat. Prin urmare, cine știe?“, a adăugat președintele Consiliului European.

- Advertisement -

El și-a încheiat discursul cu versuri din hit-ul ”Imagine” al lui John Lennon: “Puteți spune că sunt un visător, însă nu sunt singurul“.

Discuțiile privind condițiile retragerii Marii Britanii din UE au început oficial luni la Bruxelles de cei doi negociatori-șefi: Michel Barnier, din partea blocului comunitar, și David Davis, din partea Regatului Unit.

Este de așteptat ca premierul britanic Theresa May, care vine la Bruxelles de pe o poziție fragilizată după pierderea majorității absolute la alegerile legislative anticipate recente, să le prezinte joi seară celorlalți 27 de șefi de stat și de guvern din UE punctul său de vedere privind soarta cetățenilor direct vizați de Brexit (cetățenii europeni din Regatul Unit și expatriații britanici).

Acesta este una dintre cele trei obiective centrale fixate de premierul britanic pentru prima fază a negocierilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: