9 C
London
Saturday, November 6, 2021
9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Premierul Marii Britaii impune măsuri drastice studenții străini (video)

Theresa May, noul premier britanic, vrea sa impuna masuri drastice pentru acordarea vizelor pentru studenti. Ea considera ca universitatile au devenit o cale facila de acces pentru imigrantii care urmaresc, de fapt, sa lucreze in Regatul Unit.

Seful Guvernului de la Londra pregateste terenul pentru introducerea unori limitari astfel incat doar elitele din alte tari sa vina sa invete in UK, relateaza The Telegraph.

Mai exact, Theresa May are in plan sa reduca drastic numarul de vize acordate studentilor straini.
Potrivit unor surse, propunerea e deja analizata la nivelul Ministerului de Interne.

- Advertisement -

Mostafa Rajaai, seful unei asociatii internationale a studentilor, aminteste insa ca numarul celor care doresc sa invete in Marea Britanie a scazut in ultimii ani.

Deja regimul de acordare a vizelor pentru studii e unul dintre cele mai dure din lume. Daca va fi inasprit si mai mult, atunci sectorul universitar englez va pierde sute de mii de minti luminate, care se vor reorienta catre alte tari“, a explicat acesta pentru The Independent.

Masurile legate de studentii straini fac parte dintr-un pachet mai amplu gandit de Theresa May pentru a reduce numarul imigratilor sub 100.000 pe an, cifra pe care fostul premier, David Cameron, nu a reusit sa o atinga.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: