20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Premierul britanic a confirmat a doua fază a relaxării în Marea Britanie (video)

Premierul britanic a confirmat că urmează faza a doua a relaxării restricțiilor împotriva COVID-19 în Marea Britanie, așa cum era planificat. Din ce dată vor intra în vigoare noile relaxări.

Pot confirma astăzi că de luni, 12 aprilie, intrăm în faza a doua a planului (de relaxare) – redeschiderea magazinelor, a sălilor de sport, a grădinilor zoologice, a campingurilor de vacanță, serviciilor de îngrijire personală precum coaforuri și, desigur, a berăriilor şi localurilor în aer liber”, a declarat Johnson în timpul unei conferințe de presă televizate, citat de Sputnik News.

- Advertisement -

Marea Britanie va aplica sigur „planul spre libertate”, a dat asigurări premierul.

Nu este niciun semn în datele noastre actuale care să ne facă să credem că va trebui să ne abatem de la plan”, a asigurat Boris Johnson.

Potrivit prim-ministrului, Marea Britanie a reușit să treacă fiecare dintre cele patru teste stabilite de guvern pentru relaxarea lockdown-ului, ceea ce înseamnă că, începând de luni săptămâna viitoare, pub-urile și restaurantele în aer liber, magazinele neesențiale, sălile de fitness și coaforurile vor putea fi redeschise.

Totuși, Johnson a avertizat că oamenii trebuie să fie precauți și i-a îndemnat să se testeze chiar dacă nu prezintă niciun simptom de COVID-19.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: