5.4 C
London
Sunday, December 5, 2021
5.4 C
London
Sunday, December 5, 2021

Premieră în istoria Băncii Angliei,Marea Britanie schimbă banii

În Marea Britanie circulă, de ieri, 13 septembrie, o nouă bancnotă de plastic în valoare de 5 lire sterline.Premieră în istoria Băncii Angliei, noua bancnotă folosită este mai mică decât cea de hârtie şi este imprimată pe o folie subţire de plastic.

Dintre avantajele bancnotei din polimer, care mai este folosită deja în 20 de țări din lume, printre care și România, se pare că britanicii au apreciat faptul că aceasta nu este afectată de apă şi nu se murdăreşte aşa uşor, elementele de securitate pot fi mult îmbunătăţite, iar falsificarea este mult mai dificilă. De asemenea, noua bancnotă nu se rupe aşa uşor, precum cea veche, rezistând mai mult în circulație.

De 100 de ani bancnotele din Marea Britanie au fost tipărite doar pe hârtie.

Cum însă lumea se schimbă, și odată cu ea și obiceiurile, se pare că și britanicii s-au lăsat atrași de faptul că o astfel de bancnotă, confecționată din plastic, „poate supravieţui mai uşor dacă este băgată în maşina de spălat sau expusă la soare”.

- Advertisement -

Începând cu anul viitor, Banca Angliei vrea să introducă și bancnota în valoare de 10 lire sterline confecționată din polimer, iar din 2020, cea de 20 de lire sterline. La cursul său actual de schimb, bancnota de cinci lire sterline valorează puțin peste 26 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: