8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

Povestea unui cuplu roman care au descoperit succesul la Londra

Au mai putin de 30 de ani si cate trei companii pentru care lucreaza de dimineata pana noaptea tarziu. Pun deoparte cateva mii de euro lunar si spera sa ajunga la nivelul la care sa se agite mai putin.

Tinerii plecati la Londra fac multe sacrificii pentru a reusi. Toti spun ca in Marea Britanie au gasit oportunitati de bussiness inexistente acasa.

[pull_quote_center]Am dormit in masina, in parcarea unui hipermarket, cu 10 lire in buzunar, din care de 5 am pus benzina, ca sa ne incalzim noaptea![/pull_quote_center] spune Oana si Florin

- Advertisement -

S-au cunoscut la Londra si au facut eforturi greu de inchipuit pana sa obtina primii bani din afacerile mult visate.

Oana vine din Satu-Mare, Florin din Timisoara. Ea tine contabilitatea mai multor firme si face traduceri autorizate, el este grafician si face web-design.

Oana si Florin sunt un cuplu de tineri care impart si viata profesionala: au impreuna trei afaceri in capitala Marii Britanii. I-am gasit seara lucrand la unul dintre sediile inchiriate in zona Edgeware, in nordul orasului.

Londra a fost votata in 2012 cel mai propice oras european pentru mediul de afaceri. Au fost luate in calcul atat marile corporatii ale lumii, 75% dintre ele avand sedii in metropola britanica, dar si numarul urias de mici afaceri dezvoltate de omul de rand.

[pull_quote_center]Am pornit cu un birou mic, practic el m-a angajat pe mine. M-am angajat la el ca traducator si de acolo am inceput sa ne extindem in mai multe domenii. Contabilitate, ne-am mai specializat, ne-am mai luat cate o licenta, si am pornit la drum. Cu zero bani in buzunar[/pull_quote_center] povesteste Oana.

Au sapte tineri salariati, toti romani si impreuna cu ei se ocupa pe langa contabilitate si traduceri si de un ziar saptamanal. Publicatia este distribuita gratuit, dar se finanteaza din publicitate. Oana tine legatura cu o editura britanica de unde primesc tirajul saptamanal.

[pull_quote_center]Am facut ghidul romanului in strainatate mai mult pentru comunitate, pentru ca oamenii nu prea citesc si il distribuim peste tot, in 150 de shop-uri din Londra, 60 sunt romanesti si restul englezesti. Am incercat in mare sa promovam imaginea noastra, ca dupa ce a fost “Romanians are coming“, am avut de suferit[/pull_quote_center] spune Oana.

Din cele trei afaceri reusesc sa puna deoparte lunar cateva mii de euro. Dar si muncesc pana tarziu, in noapte. Dimineata o iau de la capat, la prima ora. Au numai clienti romani pentru care fac contabilitate, e vorba de imigrantii care lucreaza in patura de mijloc.

Oana spune ca a simtit pe propria piele ce inseamna sa te aventurezi in afaceri la Londra, pornind de jos. In primele luni de activitate, pe cand castigau putin, iar chiriile trebuiau platite in avans, au trecut prin momente pe care nu le vor uita niciodata.

Cei doi spera ca la un moment dat vor avea mai mult timp pentru ei. Strang bani de nunta si isi doresc sa aiba doi copii in urmatorii zece ani. Sunt tineri antreprenori cu multa ambitie si idei, iar la Londra au gasit mediul propice pentru toate visurile lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: