13 C
London
Thursday, November 18, 2021
13 C
London
Thursday, November 18, 2021

Povestea unei românce inclusă în documentarul BBC One Selling Sex To Survive

Povestea unei românce care se prostituează în Ţara Galilor pentru a-şi susţine întreaga familie a fost inclusă într-un documentar BBC ce urmează să fie difuzat marţi seara şi care urmăreşte timp de şase luni vieţile unor mame singure, adolescente şi dependente de droguri devenite lucrătoare sexuale.

Postul anunţă pe site că documentarul, realizat în Cardiff, Swansea şi Newport urmează să fie difuzat marţi seara, la ora locală 22.40, pe BBC One Wales.

Documentarul “Selling Sex To Survive” încearcă să răspundă întrebărilor unor britanici cărora le este greu să înţeleagă de ce recurg la prostituţie unele femei, care abia au bani să supravieţuiască.

- Advertisement -

Odată intrate în acest cerc vicios al vânzării-cumpărării de sex, ele sunt prinse într-o capcană din care pot ieşi cu greu, sugerează titlul materialului postat pe site-ul postului britanic, care prezintă în avans fragmente din poveştile a cinci femei, inclusiv a româncei Sorina, precizând că toate numele sunt de împrumut.

Sorina este lucrătoare sexuală la un bordel şi, în pofida faptului că obţine suficienţi bani cât să-şi susţină familia din România, plăteşte un preţ greu. Ea şi-a lăsat unicul copil acasă, în grija bunicii. După fiecare client, sună sa-i audă vocea mamei sale, scrie BBC.

[pull_quote_center]Aici, în meseria asta, trebuie să fii o femeie foarte rece, care nu gândeşte, fără inimă, fără nimic”, declară ea. “Îmi trimit toţi banii în România mamei. Pentru că România este o ţară foarte dificilă, pentru că dacă n-ai bani nu faci şcoala, iar ei te-aruncă-n stradă[/pull_quote_center] afirmă ea.

Dacă n-aş face bani aici, ei ar fi pe drumuri, pentru că, în România, dacă ai casă iar după trei luni nu-ţi plăteşti facturile la lumină sau apă, ei îţi iau casa şi te lasă în drum“, afirmă ea.

[pull_quote_center]Îmi ajut mama, fiul şi sora mai mică pentru ca ea să poată să aibă o slujbă mai bună ca a mea[/pull_quote_center] adaugă Sorina.

Am muncit timp de trei luni într-un mega-bordel din Germania“, povesteşte românca. “M-am simţit murdară. Multe femei se simt ca la puşcărie. Nu ştiu cum să explic acest lucru. Este ca şi cum se deschide uşa, se închide uşa, se deschide uşa, se închide uşa. Iar tu nu eşti liberă“, subliniază ea.

Televiziunile britanice Channel 4, în februarie, şi BBC, vineri, au prezentat o serie de documentare despre imigranţi est-europeni, prima exclusiv despre români, a doua despre români şi polonezi, care ilustrează faţa şi reversul imigraţiei în această ţară, un subiect foarte dezbătut în apropierea alegerilor parlamentare din luna mai.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: