10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

Povestea unei romance care a renascut din cenusa Romaniei postcomuniste

Să fii alături de români nu înseamnă că trebuie să locuieşti în ţară. O demonstrează o tânără de 27 de ani, Eliza Galoş, care a studiat la două universităţi de prestigiu din Marea Britanie şi a decis să rămână la Londra.

N-a uitat însă de unde a plecat şi s-a dedicat românilor din Regatul Unit şi problemelor pe care le au ca imigranţi.

La 19 ani, Eliza Galoş a plecat din Cluj-Napoca pentru a studia la una din universităţile aflate în top zece în lume, University College London, iar apoi a făcut un master la Oxford. După terminarea studiilor, s-a implicat în domeniul social de care a fost mereu fascinată. A acumulat experienţă lucrând pentru Camera de Comerţ Romano-Britanică şi pentru un consiliu local din Londra.

- Advertisement -

[quote_center]Eliza Galoş ofera asistenta gratuita romanilor imigranti din Marea Britanie cu probleme.[/quote_center]

Acum are 27 de ani şi se ocupă de fenomenul migraţiei şi a exploatării prin muncă a românilor şi a comunităţilor est-europene. În paralel, lucrează la alt proiect de cercetare pentru Oxford University. De asemenea, prin intermediul unei organizaţii caritabile derulează o campanie de informare pe acest subiect şi, mai mult, oferă asistenţă gratuită românilor care întâmpină probleme în Marea Britanie. Are întâlniri, în acest sens, şi cu parlamentari.

[quote_left]Eliza Galoș, o româncă aproape de românii din Marea Britanie[/quote_left]

Eliza Galoş consideră că e nevoie, mai întâi, de schimbarea mentalităţilor şi apoi de modificări la nivel legislativ şi instituţional. Iar pentru a atinge aceste obiective a şi publicat mai multe articole în The Telegraph, The Independent, The Evening Standard, online peHuffington Post şi recent, a explicat pentru CNN că majoritatea românilor aduc beneficii economiei britanice.

Eliza Galoş poate fi contactat la: [email protected]

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: