4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Poșta Română, a lansat o rută directă către Londra

Operatorul de servicii poștale controlat de stat, Poșta Română, a declarat că a lansat o rută directă către Londra.

Poșta Română va deservi ruta București-Timișoara-Londra de două ori pe săptămână, se arată într-un comunicat de presă.

Marea Britanie se adaugă astfel altor destinaţiilor deservite deja rutier de Poşta Română, respectiv Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Franţa şi Italia.

- Advertisement -

,,Așa cum am promis, continuăm să identificăm noi rute terestre și soluții alternative de transport, ținân cont de situațiile întâlnite în ultimele luni și de restricțiile cauzate de pandemia Sars-Cov-2. Poşta Română îşi respectă astfel angajamentele asumate în faţa clienţilor săi“, a declarat directorul general al Posta Romana, Horia Grigorescu.

La începutul acestei luni, Poșta Română a anunțat că a semnat un contract de împrumut de 43 de milioane de euro cu Eximbank pentru a finanța un program de investiții la scară largă.

Veniturile împrumutului care are un termen de 12 ani vor fi utilizate pentru îmbunătățirea automatizării proceselor logistice prin înființarea de noi centre de tranzit și sortare în București și Cluj, precum și pentru crearea și implementarea unei arhitecturi integrate a sistemului de management digital.

În plus, împrumutul va fi utilizat pentru finanțarea reabilitării clădirilor din Timișoara, Piatra Neamț, Oradea și Cluj, care au statutul de monumente istorice și sunt deținute de operatorul poștal, a spus atunci operatorul poștal.

Statul român deține 93,52% din Poșta Română, restul fiind deținut de fondul local de restituire a proprietății Fondul Proprietatea.

Poșta Română are cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, având 24.000 de angajați la 5.500 de unități.

Peste 19 milioane de persoane beneficiază de serviciile sale și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală a companiei. În 2018, Posta Romana a primit o injecție de capital de 170 de milioane de lei de la guvern pentru a rambursa datoria restantă către stat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: