19 C
London
Sunday, June 19, 2022
19 C
London
Sunday, June 19, 2022

Populatia a trei judete din Romania s-au mutat complet în Marea Britanie

Numarul romanilor care au depus cerere de rezidenta in Marea Britanie este 918.000, conform autoritatilor de la Londra, citate de BBC.

Asta inseamna populatia a trei judete din Romania. Doar in Londra se afla 350.000 de romani, mai multi decat in orice alt oras din Romania, cu exceptia Capitalei.

- Advertisement -

In total, pana la finalul lunii mai 2021, erau 5.605.800 de aplicatii depuse din care 5.271.300 erau deja finalizate.

Polonezii si romanii sunt in continuare pe primele locuri, la distanta mica: Polonia-975.000 si Romania 918.000. De asemenea, in jur de 400.000 de cereri asteapta sa fie analizate de autoritatile britanice.

Acum stim exact cati romani sunt in UK. Pentru ca au trebuit sa se inscrie pentru resedinta permanenta dupa Brexit. Cifrele sunt ametitoare :

– 1 milion (a 3-a populatie straina din UK, dupa indieni si polonezi, dar la mica distanta). Atentie – mai multi decat in orice judet din Romania
– 350.000 in Londra – mai multi decat in orice oras din Romania, mai putin Bucurestiul.

Acuma. Ce inseamna asta, daca avem viziune. Inseamna ca o apropiere strategica de UK devine esentiala pentru noi si e absolut posibila (orice politician de acolo va curta voturile comunitatii romanesti). Si – la un moment dat – acolo rege va fi Charles, omul din vest care iubeste cel mai mult Romania.

Oportunitatea este unica in istorie – acum trebuie gandita.

Si mai e inca ceva. Daca sunt atat de multi doar in Anglia. Inseamna ca diaspora romaneasca totala probabil este pe la 5 milioane deja. Dar – populatia din orasele mari din Romania creste si ea enorm.

Mai avem inca o diaspora interna de cel putin 3 milioane de oameni care stau in alt loc decat unde au buletinul. In total 8-9 milioane care net net au plecat din zonele rurale si defavorizate.

Numarul este asa de mare incat singura concluzie logica este ca la sate la noi, in judetele rurale din sud si est, in orasele mici mono-industriale – de fapt nu a mai ramas aproape nimeni (vorbim de scaderi de populatie de 50-70%!!!).

Sper sa vedem asta la recensamantul din 2022. Pentru ca asta inseamna ca tot sistemul – electoral, de alocare de bani, tot – trebuie TOTAL schimbat.

Trebuie parlamentari multi din orasele mari si din diaspora, si mult mult mai putini din celelalte zone depopulate.

Nu mai are nici un sens sa pastram judete unde poate mai sunt 100 de de mii de oameni (un sfert dintr-un sector al Bucurestiului doar, sau o treime din populatia romana din Londra).

Nu mai are sens sa avem comune unde mai sunt 100 de pensionari atat (dar cu 30 de angajati la primarie). Gata cu baronii. Hai cu reforma”, a comentat finantistul Andrei Caramitru.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: