3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Polițiștii londonezi vor fi echipați cu 20.000 de camere portabile

Polițiștii din Londra vor avea asupra lor 20.000 de camere de luat vederi pentru a-i ajuta să adune probe și să amelioreze încrederea populației în ei, au anunțat autoritățile.

În curând, mai mulți dintre ofițerii noștri vor putea să efectueze înregistrări în circumstanțele foarte provocatoare în care trebuie să-și facă treaba‘, a spus el.

Poliția metropolitană a făcut obiectul unor critici după exercitarea atribuțiilor de tipul ‘stop and search’ (oprește și percheziționează, n.r.), critici potrivit cărora acestea ar afecta mai mult persoanele din rândul minorităților etnice și ar alimenta neîncrederea.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Prea mult timp echipamentul nostru a fost în urma tehnologiei pe care aproape oricine o are în buzunar pentru a surprinde evenimente în curs de desfășurare[/pull_quote_center] a declarat comisarul poliției metropolitane, Bernard Hogan-Howe.

Polițiștii implicați într-un experiment din diferite regiuni ale Londrei cu 1.000 de camere instalate pe corp au declarat însă că dispozitivele au fost [pull_quote_center]foarte valoroase în contextul în care încrederea este esențială și comportamentul poliției este monitorizat, de exemplu în cazul operațiunilor de tip stop and search[/pull_quote_center] susțin autoritățile.

Perioada de probă a arătat potențialul camerelor pentru adunarea de dovezi, creșterea numărului de cazuri în care suspecții au pledat ‘vinovat‘, precum și pentru accelerarea proceselor.

Camerele de luat vederi vor fi folosite de către majoritatea polițiștilor londonezi în uniformă până la sfârșitul lui martie 2016.

ONG-urile de protecție a drepturilor civile au exprimat însă preocupări în privința persoanelor care ar avea acces la materialul filmat de camere.

Deși au potențialul de a fi instrumente utile pentru monitorizarea unor operațiuni sensibile, acestea pot fi și dispozitive de supraveghere foarte intruzive‘, a spus Bella Sankey, director de politici în cadrul grupului Liberty.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: