10.2 C
London
Monday, November 15, 2021
10.2 C
London
Monday, November 15, 2021

Poliţişti din opt state europene, inclusiv România, participă la o operaţiune în Marea Britanie

[quote_box_center]Poliţişti din opt state europene, printre care şi România, se află pentru o săptămână în Marea Britanie pentru a-i ajuta pe colegii lor britanici în lupta împotriva infractorilor străini.[/quote_box_center]

Infractorii străini sunt vizaţi de o operaţiune a poliţiei la nivel naţional, cu numele de cod Operaţiunea Trivium, la care participă poliţişti din opt ţări europene, inclusiv România, Lituania, Polonia şi Letonia şi care este coordonată de poliţia din West Midlands, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

- Advertisement -

Poliţia opreşte vehicule înmatriculate în una dintre cele opt ţări şi verifică dacă şoferul sau pasagerii sunt căutaţi pentru diferite infracţiuni. Toate cele 43 de forţe de poliţie din Marea Britanie participă la Operaţiunea Trivium şi verifică persoane şi vehicule la centrul de control din Birmingham.

În primele 24 de ore, 875 de autovehicule au fost oprite la nivel naţional, 109 au fost confiscate şi 55 de persoane reţinute. Alte 517 persoane au primit amenzi pe loc sau avertismente pentru infracţiuni minore ale legislaţiei rutiere, ori au fost convocate în justiţie.

[pull_quote_center]Sunt încântat să îi salut pe colegii din forţele de poliţie din Europa. Ei vor participa alături de noi la operaţiuni şi sprijinul lor este inestimabil: ei vor avea acces la sistemele de informaţii din ţările lor şi îi vor putea interoga pe şoferi în limba maternă, vor evalua comportamentul şi atitudinea lor şi vor vedea dacă aceştia cooperează cu ofiţerii[/pull_quote_center], a declarat comisarul Paul Keasey, de la poliţia din West Midlands.

Cetăţeni străini au fost arestaţi la Cornwall, Hertfordshire, Surrey, Essex şi Merseyside, pentru infracţiuni precum furturi, jafuri, fraude sau trafic de droguri.

[pull_quote_center]Este important să subliniem că vizăm infractorii, nu comunităţile din care provin. Multe persoane din Europa de Est se stabilesc în Marea Britanie, depun eforturi pentru a se integra, muncesc şi aduc o contribuţie la societatea[/pull_quote_center] britanică, a afirmat comisarul Keasey.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: