0.2 C
London
Saturday, January 23, 2021

Politicienii britanici sunt îndemnați să amâne alegerile din Marea Britanie

- Advertisement -

Politicienii britanici sunt îndemnați să amâne alegerile generale care sunt programate pe opt iunie, în urma atacului terorist de la Londra, soldat cu șapte morți și aproape 50 de răniți, relatează The Telegraph.

Oamenii au lansat chiar și o petiție în acest sens.

La câteva ore după atacul de pe London Bridge, politicienii erau îndemnaţi, pe reţele de socializare, să amâne alegerile de joi. De altfel, în urma atacului din capitala Marii Britanii, campania electorală a fost suspendată la nivel național, însă campania locală continuă.

Politicieni îşi suspendă de-acum campania la nivel naţional astăzi, însă campania la nivel local continuă”, a scris pe Twittter Robert Peston, un jurnalist politic de la ITV.

- Advertisement -

Este pentru a doua oară în ultimele două săptămâni când campania electorală este suspendată. Aceeași decizie a fost luată și în urma atacului sinugicaș de la Manchester Arena, care a avut loc pe 22 mai și care s-a soldat cu 22 de morți.

Îndemnul la suspendarea activităţii politice a fost lansat de Mark Oxley într-o petiţie, postată pe site-ul Change.org.

Sunt destul de sigur că un procent mare din populaţia britanică este de acord că nu este momentul să organizăm alegeri generale. După al doilea atac devastator, cred că a venit vremea să acordăm prioritate securităţii ţării noastre şi poporului ei. De aceea vă cer să anulaţi alegerile generale în viitorul apropiat”, scrie el.

Un internaut a scris pe Twitter că nu mai este sigur să se continue în vederea scrutinului. Alt utilizator al reţelei de socializare Twitter scrie că un lider puternic ar amâna alegerile.

În ciuda cererii de a anula alegerile legislative de peste câteva zile, primarul Londrei a explicat că acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Eu nu pledez în vederea amânării alegerilor. Eu cred cu pasiune în democraţie şi în a ne asigura că votăm, recunoscând astfel că unul dintre lucrurile pe care aceşti terorişti le urăsc este votul. Ei urăsc democraţia”, a spus primarul Londrei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news