7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Poliția germană a tăiat mâinile unui criminal și le-a trimis în Marea Britanie

- Advertisement -

Poliția germană a tăiat mâinile unui criminal și le-a trimis în Marea Britanie pentru a fi amprentate, după ce anchetatorii englezi au transmis că aveau nevoie de amprente pentru a închide un caz.

Sângerosul incident a avut loc ”în primele zile ale amprentării digitale”, iar mâinile se află și acum într-un borcan cu formaldehidă în muzeul criminalității al Poliției Metropolitane din Londra, scrie Daily Star.

- Advertisement -

Parlamentarul Kit Malthouse a povestit anecdota, în timpul unei dezbateri parlamentare cu privire la proiectul de lege pentru reglementarea științei criminalistice și strategia de biometrie.

Legea propusă urmărește crearea unui ”câine de pază” pentru monitorizarea laboratoarelor de știință criminalistică.

Le-au cerut amprentele și au primit mâinile întregi

Voiam să vă împărtășesc o mică anecdotă. În primele zile ale amprentării digitale, Poliția Metropolitană urmărea un anumit criminal care se pare că a fost reținut în Germania. Au cerut poliției germane să trimită amprentele criminalului, care între timp decedase, pentru a putea închide cazul. Iar poliția germană i-a tăiat mâinile și le-a trimis întregi la Londra. Mâinile stau și acum într-un borcan cu formaldehidă la muzeul criminalității din cadrul Poliției Metropolitane”, a povestit Mathouse.

Doamne, trăim și învățăm. Înveți un lucru nou în fiecare zi. Ce poveste sângeroasă, însă”, a fost replica parlamentarei Rupa Huq.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news