10 C
London
Saturday, November 20, 2021
10 C
London
Saturday, November 20, 2021

Poliția din UK a emis amenzi pentru cei care nu au respectat condițiile impuse de carantină

Poliția a emis în aproximativ două săptămâni 3.203 de amenzi pentru diferite încălcări ale legii privind condițiile impuse de carantină din cauza COVID-19, scrie Sky News.

În același timp, poliția a anulat 39 de amenzi date tinerilor cu vârste cuprinse între 16 -17 ani după ce au realizat că nu pot aplica amenzi copiilor.

- Advertisement -

De asemenea, există o scădere cu 28% a infracțiunilor generale raportate față de aceeași perioadă (27 martie 13 aprilie) a anului trecut.

Datele au fost publicate într-o informare de către șefii poliției care au spus că infractorii trebuie să se adapteze noilor restricții.

Lynne Owens, directorul general al Agenției Naționale pentru Criminalitate, a declarat că traficanții de droguri din județ au fost frustrați de interdicția de a călători.

Ea a spus: ’’Se ocupă cu traficul de droguri în parcările din supermarketuri și se dau drept ,lucrători în profesii critice pentru a încerca să evite poliția”.

Ea a mai spus că un șofer de camion polonez oprit de ofițerii Poliției de Frontieră la Dover marți seara avea 14 kg de cocaină ascunsă într-un lot de măști pentru față.

Martin Hewitt, președintele Consiliului Șefilor Poliției Naționale, a declarat că forțele sunt „într-o poziție bună” pentru a face față aplicării restricțiilor COVID-19, în ciuda absenței de personal de 10%.

El a declarat că majoritatea infracțiunilor au scăzut: violul a scăzut cu 37%, agresiunea gravă cu 27%,  jafurile cu 37% și furturile vehiculelor cu 34%. Doar abuzurile domestice au înregistrat o creștere de 3%.

Comportamentul anti-social a crescut cu 59%, în mare parte fiind legat de persoanele care ignoră restricțiile legate de coronavirus.

Sara Glen, de la Consiliul Șefilor Poliției Naționale a declarat că opt din zece din cei 3.203 de oameni amendați pentru încălcarea regulilor de blocare erau bărbați, două treimi dintre ei având vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

Ea a adăugat că aproximativ 60% erau albi, insistând că poliția nu acționează în mod disproporționat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: