7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Poliţia din Marea Britanie va bloca accesul la străzile din jurul Palatului Buckingham

Poliţia din Marea Britanie va bloca temporar accesul la străzile din jurul Palatul Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei Elisabeta a II-a, pe fondului riscului terorist, după atacul din Berlin, informează Reuters.

Poliţia Metropolitană din Londra a comunicat că astfel se va testa planul de închidere a străzilor din jurul palatului, vreme de două ore pe zi, timp de trei luni, pentru a proteja mulţimile care se adună în zilele când are loc Ceremonia de schimbare a gărzii, din afara Palatului Buckingham.

Închiderea drumului are loc mai devreme decât era plănuită de către şefii forţelor de securitate, din cauza atacului care a avut loc luni în Berlin.

Închiderea drumurilor, care era plănuită deja de ceva timp, reprezintă o măsură preventivă şi nu are legătură cu servicii anume de informaţii”, a comunicat Poliţia.

- Advertisement -

Marea Britanie se află sub incidenţa celui de-al doilea mare nivel de ameninţare, ceea ce înseamnă că există riscul unui atac terorist.

La începutul lunii decembrie, şeful serviciilor de informaţii din Marea Britanie a declarat că Stat Islamic se foloseşte de conflictul din Siria pentru a plănui atacuri împotriva statului britanic şi aliaţilor acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: