29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Poliția din Marea Britanie ar putea recurge la verificare pungilor de cumpărături

Forțele de poliție ar putea apela la gestul de a verifica pungile de cumpărături ale cetățenilor  pentru a se asigura că aceștia cumpără doar produsele strict necesare pe durata stării de urgență, a fost amenințarea lansată de un șef al poliției.

Șeful poliției Nick Adderley, din cadrul Poliției Northamptonshire, a spus că departamentul său “este la doar câteva zile distanță” de a introduce noile măsuri extreme.Sunt luate în considerare și alte acțiuni precum crearea de blocaje pe pe străzi pentru a opri persoanele din a se plimba, călători și a neglija regulamentul de coronavirus.  

- Advertisement -

Adderley a recunoscut că îndrumarea Guvernului a fost destul de “ambiguă”,  astfel că le-a cerut  ofițerilor săi să țină cont de “bunul simț” în ceea ce privește abordare publicului.

Există temeri legate de faptul că vremea bună din weekendul următor, când catolicii sărbătoresc Paștele și ortodocșii Floriile, se vor înregistra un număr record de încălcări ale regulilor de distanțare socială.

În cadrul conferinței de astăzi, șeful poliției a spus că “perioada de grație de trei săptămâni” a trecut și de acum poliția va da amenzi și va aresta persoanele care încalcă regulile impuse.

Măsurile stricte ce urmează a fi implementate  ar putea include și “patrularea” prin supermarketuri și verificarea coșurilor cumpărătorilor.

Poliția este criticată în permanență pentru că sunt prea drastici în ceea ce privește răspunsul la îndrumările Guvernului după ce au primit noi puteri pentru a impune măsurile de distanțare. Dl Adderley susține că forțele de ordine sunt criticate în orice situație, fie că e prea mult, fie că este prea puțin în ceea ce privește aplicarea noilor reguli, dar acea îndrumare ar fi putut fi mai specifică pentru poliție.

Acesta a spus: ‘ Chiar trebuie să subliniez ideea, este vorba de salvarea vieților, aceasta este partea extrem de serioasă a meseriei noastre. Rolul poliției este să salveze vieți și să protejeze proprietatea și noi trebuie să facem asta și o vom face.’

Dacă situația nu se îmbunătățește, iar noi nu vom avea parte de conformarea la care ne așteptăm, atunci următorul pas va fi să blocăm drumurile și să oprim cetățenii pentru a-i chestiona cu privire la motivul și locul unde se deplasează.’

Este vorba de a fi rezonabili și dacă oamenii nu sunt rezonabili în privința deplasărilor și călătoriilor pe care le fac, se vor afla de partea greșită a legii. La acest punct, nu vom crea baraje pe drumuri. Acum, nu vom patrula și face verificări în supermarketuri. Dar să nu aveti impresia că, dacă oamenii nu ascultă de avertismente și rugămințile pe care le fac astăzi, nu vom începe să facem toate aceste lucruri..

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: