15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Poliția din Londra a arestat 8 persoane acuzate de manifestări rasiste online

În urma investigării unui caz de abuz rasist online asupra unui jucător de fotbal de la Tottenham Hottspur, Poliția Metropolitană din Londra a făcut opt arestări.

Ancheta a început după ce un membru al celor de la Spurs a fost abuzat rasial pe Twitter, în urma înfrângerii cu 3-1 pe teren propriu, împotriva lui Manchester United, pe 11 aprilie, potrivit mediafax.ro.

- Advertisement -

Poliția Metropolitană a arestat opt bărbați în urma unei investigații asupra unui val de abuzuri rasiste online adresate unui jucător al lui Tottenham, al cărui nume nu a fost precizat.

Alți patru suspecți au fost intervievați, ca parte a acțiunii la nivel național a Poliției Metropolitane, sub suspiciunea de a fi folosit cuvinte sau comportament sau de a fi afișat materiale scrise cu intenția de a stârni ura rasială.

Instrumentul de raportare online al lui Manchester United a detectat abuzul înainte ca acesta să fie semnalat poliției din Manchester.

Sergentul detectiv Matt Simpson, de la echipa de ordine publică a spus: „Această acțiune clarifică din plin faptul că polițiștii nu vor susține ticăloșia rasistă, chiar dacă este comisă online.”

Postările, toate pe Twitter, erau vulgare și erau cu totul inacceptabile. Nu există un refugiu sigur pentru acest tip de comportament abuziv și ne-am angajat să luăm măsuri decisive pentru a-l dezrădăcina.”, a mai spus acesta, citat de Sky Sports.

Odată cu apropierea unei veri aglomerate, cu mult fotbal, ne-am angajat să eliminăm acest tip de comportament rasist, pentru că nu are loc în fotbal. Sunt încântat de sprijinul pe care l-am primit de la colegii noștri de poliție la nivel național și de la Manchester United și Tottenham. Fără ei, ar fi fost dificil să identificăm acești utilizatori și să luăm măsuri.”

CEO-ul Kick It Out, Tony Burnett, a declarat că arestările trimit „un mesaj puternic că abuzul online este inacceptabil și că cei găsiți vinovați se vor confrunta cu consecințe în viața reală”.

Rețelele sociale au devenit un vehicul pentru un comportament inadecvat la nivel social și anumite persoane cred că este în regulă să trimită mesaje abuzive“, a adăugat el.

Trebuie să ne asigurăm că creăm un mediu în care abuzul online este pedepsit și că autorii sunt identificați cât mai mult posibil. Aceste arestări demonstrează angajamentul poliției de a aborda abuzul online și sperăm că acest lucru trimite un mesaj altora, astfel încât să gândească de două ori postarea unui mesaj abuziv și discriminatoriu.”, a mai completat Burnet.

Kick It Out este organizația ce militează pentru egalitate și incluziune în fotbal, care acționează în toate sectoarele fotbalului, educațional și comunitar, pentru a contesta discriminarea, a încuraja practicile incluzive și a face campanie pentru schimbări pozitive.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: