6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Poliţia caută români care muncesc la negru şi trăiesc în case abandonate

[quote_box_center]Presa din Marea Britanie a strâns în paginile sale zeci de etichete negative la adresa imigranţilor români[/quote_box_center].

Cei mai mulţi conaţionali din Regatul Unit sunt însă oameni muncitori, care nu fură şi nici nu umblă după beneficii sociale. Dar există şi o parte a celor „condamnaţi“ pe drept de către jurnaliştii britanici – români care comit infracţiuni, trăiesc abuziv în case părăsite şi aleg să muncească la negru în Londra.

- Advertisement -

Very good in Cricklewood (Foarte bine în Cricklewood)“, le spunea o fetiţă jurnaliştilor de la BBC, când aceştia au venit în România pentru a vorbi cu imigranţii care îşi fac drum în Marea Britanie. V-am mai povestit despre Cricklewood în episoadele anterioare ale serialului nostru. Este un cartier de imigranţi, din nord-vestul Londrei, unde magazinele româneşti sunt la fiecare colţ, iar pe străzi se vorbeşte româneşte. Dar se mai întâmplă şi altceva pe străzile astea. Tot româneşte.

În fiecare dimineaţă, începând cu ora 7.00, românii se strâng pe trotuarele de aici – cele pe care le construieşte nea Vasile Miculaş, muncitorul cinstit – şi aşteaptă „în piaţă, să vină englejii să ne ia la muncă“, după cum ne povesteşe unul dintre ei.  Băieţii lucrează cu ziua, adică „la negru“ în ceea ce toţi ştiu să spună – chiar dacă vorbesc sau nu engleză: „labour“ (muncă). Nu sunt doar români, competiţia e acerbă pe locurile „la zi“: bulgari, ucraineni, slovaci, toţi îşi caută un rost temporar.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: