4.9 C
London
Monday, January 25, 2021

Plata integrală a zilelor libere ne împiedică să ne întoarcem în Romania

- Advertisement -

Criza cauzată de pandemia COVID-19 a afectat cu rapiditate toate elementele vieții sociale pe plan național, dar și la nivel internațional. Bilanțul negativ se dezvoltă și în Marea Britanie. wall-street.ro a luat legătura cu o româncă stabilită acolo, pentru a afla starea de spirit a oamenilor din regiune.

Stabilită în Coventry de aproximativ patru ani, Ionela Dumitrache ia pulsul englezilor în această vreme de criză. Ea povestește, pentru wall-street.ro, cum au evoluat lucrurile și atitudinea oamenilor în decursul ultimelor două săptămâni.

- Advertisement -

Când am fost în supermarket, în urmă cu două săptămâni, era aglomerat. Rafturile erau golite, nu aveai ce să cumperi. Până și produsele de igienă lipseau cu desăvârșire. A trebuit să îmi comand online, de pe Amazon. Și ghici ce, și online mai erau doar câteva produse din cele căutate de mine”, relatează Ionela.

Treptat, comportamentele compulsive s-au domolit, iar Ionela menționează cum tensiunea a mai scăzut în rândul oamenilor. În plus, magazinele s-au pregătit pentru valul mare de cumpărători.

Săptămâna trecută, în schimb, era marfă în magazin, semn că spiritele s-au mai calmat. Nu am fost recent în niciun magazin, însă am văzut niște poze care arătau niște benzi adezive (floor tape) aplicate pe jos, pentru menținerea distanței sociale (social distancing). În schimb, ieri am trecut pe lângă Lidl și erau două-trei cupluri care așteptau la ușă. Bănuiesc că au impus și ceva restricții, în prezent”, explică Ionela.

De asemenea, Ionela menționează că firma la care este angajată își suspendă activitatea până la 20 aprilie. În tot acest timp, angajații vor fi plătiți.

”Toate restaurantele, barurile, cluburile, sălile de forță sunt închise. Iar condițiile în care avem voie să ieșim din casă sunt următoarele:

  • Să mergem la locul de muncă, numai dacă e absolut necesar să perfomăm acolo.
  • Să facem cumpărăturile (necesitățile) sau să mergem la farmacie.
  • Să facem mișcare în aer liber, cel mult o oră, dar singuri sau însoțiți de persoanele cu care locuim.
  • Și, bineînțeles, trebuie să avem grijă să ne luăm măsuri de ”social distancing”, conchide Ionela.
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news