16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Plasticul reciclat este folosit, în Marea Britanie, pentru obținerea asfaltului

Pământul este străbătut de milioane de kilometri de drum. La construirea și întreținerea majorității drumurilor sunt folosite milioane de tone de asfalt, pentru producerea căruia se utilizează sute de milioane de barili de petrol.

Un inginer scoțian pe nume Toby McCartney, a indentificat o soluție prin care resursele naturale de petrol ar putea fi economisite iar problema poluării mediului natural cu deșeuri din plastic ar fi rezolvată.

Compania sa (numită MacRebur) produce un asfalt cu 60% mai rezistent decât cel obișnuit și care are o durată de viață de 10 ori mai mare.

Această varietate de asfalt este produsă din plastic reciclat. În râuri, lacuri, dar și oceanele lumii se află o cantitate imensă de deșeuri de plastic. Toby McCartney transformă plasticul reciclat, într-o proporție de 100%, în pelete care pot substitui cu ușurință bitumul obținut din petrol.

- Advertisement -

Pentru obținerea „asfaltului de plastic” se amestecă peletele de plastic pe care le produce compania lui McCartney din deșeuri colectate din mediul natural cu piatră mărunțită și o mică cantitate de bitum.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: