6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Plasma din sângele pacienţilor vindecaţi ar putea să-i salveze pe cei aflaţi stare critică

În Marea Britanie a început un proces pentru a testa dacă plasma de sânge de la pacienţii vindecaţi cu noul coronavirus ar putea ajuta la tratarea celor aflaţi în stare critică din cauza infecţiei, scrie BBC.

Potrivit medicilor britanici, plasma este un lichid limpede care constituie aproximativ jumătate din volumul de sânge al oamenilor şi conţine globule roşii şi albe de sânge şi trombocite în jurul corpului.

- Advertisement -

Peste 6.500 de persoane şi-au manifestat interesul pentru programul de donare de plasmă, care este condus de NHS Blood and Transplant în numele guvernului.

Organizaţia NHS Blood and Transplant recrutează oameni cu ajutorul datelor NHS şi invită candidaţii potriviţi care s-au recuperat dintr-un caz confirmat de coronavirus sau au avut simptome de a dona plasma în cele 23 de centre principale dedicate pentru aceste acţiuni.

Plasma pacienţilor recuperaţi poate conţine anticorpi pe care sistemele lor imunitare le-au produs în lupta împotriva virusului”, a spus NHS Blood and Transplant într-un comunicat.

Se speră că plasma luată nu mai devreme de 28 de zile de la recuperarea pacienţilor, în urma virusului, va conţine un nivel ridicat al acestui anticorp neutralizant.”, relatează The Guardian.

Sângele începuse să fie colectat de la 148 de persoane în Anglia până acum, a relatat BBC, iar cercetătorii speră că anticorpii găsiţi în el ar putea deveni o soluţie semnificativă în lupta împotriva virusului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: